25. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tato chutná a lahodná kreveta s česnekem a chilli je skvělá volba pro všechny milovníky mořských plodů. S jemným aromatem česneku a pikantností chilli vytváří tento recept dokonalou kombinaci chutí. Krevety jsou rychle a snadno připraveny na pánvi s trochou olivového oleje a dochuceny směsí čerstvých bylinek a koření. Tento jednoduchý, ale vysoce chutný recept je ideální jako předkrm nebo hlavní jídlo. Vyzkoušejte tuto lahůdku a užijte si jedinečnou kombinaci mořských chutí a koření!
Suroviny
- 400 g krevet bez hlavy a krunýře
- 4 stroužky česneku
- 2 – 3 čili papričky (dle chuti)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- pažitka nebo petrželka na ozdobu
Postup
- Krevety omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem.
- Česnek prolisujeme a chilli papričky nakrájíme na tenká kolečka.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme prolisovaný česnek a chilli papričky. Opékáme je asi 1 minutu, dokud se česnek nezačne lehce rumět.
- Přidáme krevety, sladkou mletou papriku, sušený oregano, citronovou šťávu, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
- Smažíme krevety alespoň 2-3 minuty z každé strany, dokud nezmění barvu na růžovou a nejsou pružné.
- Pokrm můžeme ozdobit nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
- Servírujeme s pečivem nebo těstovinami.