6. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Recept na Krevety Pad Thai – tradiční thajské jídlo připravené s krevetami, nudlovými pásky a exotickými kořenícími ingrediencemi. Naučte se, jak jednoduše připravit tento lahodný pokrm plný výrazných chutí a kombinace sladkého, pikantního a kyselého. Perfektní pro milovníky thajské kuchyně a neodolatelný zážitek pro vaše chuťové buňky. Sledujte náš snadný návod a překvapte své blízké tímto autentickým a osvěžujícím thajským receptem na Krevety Pad Thai.
Suroviny:
- 200 g rýžových nudlí
- 200 g krevet
- 1 cibule
- 1 paprika
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 100 g mungo výhonků
- 2 vejce
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce tamarindové pasty
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr na dochucení
Postup:
- V hrnci svařte nudle podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a odložte na stranu.
- Nakrájejte cibuli, papriku, mrkev a česnek na jemné kousky.
- V pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni.
- Přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání smažte, dokud nezačnou hnědnout.
- Přidejte mrkev, papriku a krevety. Pokračujte v míchání a smažte, dokud krevety nezezlátnou.
- Ve vedlejší misce rozšlehejte vejce a přidejte do pánve s ostatními surovinami. Míchejte, dokud se vejce nesrazí.
- Přidejte mungo výhonky, rybí omáčku, tamarindovou pastu a cukr. Míchejte a vařte další 2-3 minuty.
- Přidejte uvařené nudle do pánve a důkladně promíchejte, dokud se všechny suroviny nespojí.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Pokud máte rádi ostrou chuť, můžete přidat červenou papričku nebo chilli omáčku.
- Podávejte posypané čerstvou koriandr na dochucení.