2. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Krevety na grilu s bylinkovou omáčkou jsou vynikající mořskou specialitou plnou chuti a vůně. Na grilu se krevety připravují rychle a snadno, a to s příjemnou křupavostí a lahodným grilováním. Bylinková omáčka dodává krevetám pikantní a osvěžující chuť, která vynikne v kombinaci s jejich jemným a lahodným masem. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky mořských plodů, kteří si rádi pochutnají na zdravém a chutném jídle plném bylin a vůně letního grilování.
Suroviny
- 500 g krevet
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžička čerstvého tymiánu
- 1 lžička čerstvého rozmarýnu
- 1 lžička citronové kůry
- Čerstvě mletý černý pepř
- Sůl podle chuti
Postup
- Na grilovací pánvičce rozehřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek. Smažte ho, dokud nezačne vonět.
- Přidejte krevety a smažte je asi 2-3 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou.
- Přidejte tymián, rozmarýn, citronovou kůru, černý pepř a sůl. Důkladně promíchejte, aby se chuť bylinek dostala do krevet.
- Grilujte krevety ještě asi 1 minutu z každé strany, dokud nebudou krásně zesklovatělé.
- Podávejte krevety s bylinkovou omáčkou a plátkem citronu jako dekorací.