2. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Krevety na grilu s bylinkovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Krevety na grilu s bylinkovou omáčkou jsou vynikající mořskou specialitou plnou chuti a vůně. Na grilu se krevety připravují rychle a snadno, a to s příjemnou křupavostí a lahodným grilováním. Bylinková omáčka dodává krevetám pikantní a osvěžující chuť, která vynikne v kombinaci s jejich jemným a lahodným masem. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky mořských plodů, kteří si rádi pochutnají na zdravém a chutném jídle plném bylin a vůně letního grilování.

Suroviny

  • 500 g krevet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička citronové kůry
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sůl podle chuti

Postup

  1. Na grilovací pánvičce rozehřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek. Smažte ho, dokud nezačne vonět.
  2. Přidejte krevety a smažte je asi 2-3 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte tymián, rozmarýn, citronovou kůru, černý pepř a sůl. Důkladně promíchejte, aby se chuť bylinek dostala do krevet.
  4. Grilujte krevety ještě asi 1 minutu z každé strany, dokud nebudou krásně zesklovatělé.
  5. Podávejte krevety s bylinkovou omáčkou a plátkem citronu jako dekorací.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *