29. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Krevetové rizoto s kokosovým mlékem je lahodné a exotické jídlo, které si zamilují milovníci mořských plodů i exotických chutí. Tento recept kombinuje křupavé krevety s krémovou konzistencí kokosového mléka a jemnou chutí čerstvých bylinek. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si chuťovou explozi při přípravě tohoto lahodného pokrmu.
Suroviny
- 250 g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g arborio rýže
- 400 ml kokosového mléka
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- čerstvý koriandr
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm krevety. Když budou hotové, vyndejte je z pánve a nechte stranou.
- Do stejné pánve přidejte nasekanou cibuli, česnek, papriku a mrkev a restujte do měkka.
- Přidejte rýži a krátce orestujte. Postupně přilijte kokosové mléko a vývar a vařte do měkké rýže.
- Nakonec vmíchejte krevety a dochuťte solí, pepřem a nastrouhaným koriandrem.
- Servírujte posypané čerstvým koriandrem a můžete podávat s plátkem limetky.