29. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Krevetové rizoto s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Krevetové rizoto s kokosovým mlékem je lahodné a exotické jídlo, které si zamilují milovníci mořských plodů i exotických chutí. Tento recept kombinuje křupavé krevety s krémovou konzistencí kokosového mléka a jemnou chutí čerstvých bylinek. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si chuťovou explozi při přípravě tohoto lahodného pokrmu.

Suroviny

  • 250 g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g arborio rýže
  • 400 ml kokosového mléka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • čerstvý koriandr
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm krevety. Když budou hotové, vyndejte je z pánve a nechte stranou.
  2. Do stejné pánve přidejte nasekanou cibuli, česnek, papriku a mrkev a restujte do měkka.
  3. Přidejte rýži a krátce orestujte. Postupně přilijte kokosové mléko a vývar a vařte do měkké rýže.
  4. Nakonec vmíchejte krevety a dochuťte solí, pepřem a nastrouhaným koriandrem.
  5. Servírujte posypané čerstvým koriandrem a můžete podávat s plátkem limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *