3. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit křupavou krevetovou tempuru s omáčkou Ponzu. Tento tradiční japonský recept je plný skvělých chutí a snadno ho můžete připravit i doma. Zkombinujte svěží krevety s křupavou a lehkou obalovací směsí a podávejte s omáčkou Ponzu, která jim dodá pikantní a citrusovou chuť. Překvapte své okolí tímto exotickým a vynikajícím pokrmem a užijte si jeho bohatou chuťovou paletu.
Suroviny
- 200 g krevet
- 100 g hladké mouky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 vejce
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sake (japonské rýžové víno)
- 1 lžička cukru
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte krevety a zbavte je střeva.
- Ve vhodné míse smíchejte mouku a kukuřičný škrob.
- Přidejte vejce, sójovou omáčku, sake a cukr. Dobře promíchejte, dokud není směs hladká.
- Krevety namočte do těsta a dobře obalte.
- V panvici zahřejte olej na střední teplotu.
- Po kouscích vložte obalené krevety do horkého oleje a smažte je do zlatova.
- Vynechte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Podávejte s omáčkou Ponzu jako dip.