31. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Krépes s nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na krépes s nádivkou je dokonalým způsobem, jak si vychutnat lahodné a lehké jídlo. Krépesy jsou tenké a křehké plátky těsta, které jsou naplněny výtažnou nádivkou. Tento tradiční francouzský pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a bohatou chuť. Můžete si vybrat z různých nádivkových variant, jako jsou ovocné, čokoládové nebo slané. Naše receptura vám ukáže krok za krokem, jak připravit dokonale tenké a plné krépesy, které vás určitě potěší. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a přijďte na chuť neodolatelným krépům!

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 500 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • olej na pečení
  • nádivka dle vlastního výběru (např. čokoládový krém, ovocná marmeláda, tvarohová směs apod.)

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, vejce, mléko, cukr, vanilkový cukr a sůl. Promíchejte do hladkého těsta.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a nalijte na ni malou lžíci těsta. Rozetřete těsto po celé ploše pánve a opékejte z obou stran do zlatova.
  3. Opakujte tento postup s veškerým těstem.
  4. Horké krépes můžete naplnit nádivkou podle svého výběru. Nejčastěji se používá čokoládový krém, ovocná marmeláda nebo tvarohová směs. Natřete nádivku na jednu polovinu krépesu a složte na půl, vytvoříte tak půlku kruhu.
  5. Pokud máte rádi teplé krépes, můžete je ještě na pánvi krátce ohřát nebo je podávat studené.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *