31. 12. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na krépes s nádivkou je dokonalým způsobem, jak si vychutnat lahodné a lehké jídlo. Krépesy jsou tenké a křehké plátky těsta, které jsou naplněny výtažnou nádivkou. Tento tradiční francouzský pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a bohatou chuť. Můžete si vybrat z různých nádivkových variant, jako jsou ovocné, čokoládové nebo slané. Naše receptura vám ukáže krok za krokem, jak připravit dokonale tenké a plné krépesy, které vás určitě potěší. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a přijďte na chuť neodolatelným krépům!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 2 vejce
- 500 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- olej na pečení
- nádivka dle vlastního výběru (např. čokoládový krém, ovocná marmeláda, tvarohová směs apod.)
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, vejce, mléko, cukr, vanilkový cukr a sůl. Promíchejte do hladkého těsta.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a nalijte na ni malou lžíci těsta. Rozetřete těsto po celé ploše pánve a opékejte z obou stran do zlatova.
- Opakujte tento postup s veškerým těstem.
- Horké krépes můžete naplnit nádivkou podle svého výběru. Nejčastěji se používá čokoládový krém, ovocná marmeláda nebo tvarohová směs. Natřete nádivku na jednu polovinu krépesu a složte na půl, vytvoříte tak půlku kruhu.
- Pokud máte rádi teplé krépes, můžete je ještě na pánvi krátce ohřát nebo je podávat studené.