3. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Krempita se šlehačkou
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit křehkou a lahodnou krempitu se šlehačkou díky tomuto jednoduchému receptu. Krempita je oblíbené tradiční dezert z vrstvy krému a tenkého korpusu, který je posypán práškovým cukrem. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit náplň zvanou bílý krém, který je smíchán s vaječným žloutkem, vanilkovým cukrem a šlehačkou. Poté se náplň upeče na korpusu z tenkého listového těsta a nechá se vychladnout. Nakonec je tato lahodná krempita ozdobena šlehačkou a posypána práškovým cukrem. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké chutnou domácí krempitou se šlehačkou!

Suroviny

  • 500 g listového těsta
  • 6 vejce
  • 200 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 200 ml šlehačky na šlehání
  • vanilkový cukr na dochucení
  • krystalový cukr na posypání

Postup

  1. Na plech vyložený pečícím papírem položte rozválené listové těsto a upečte jej v troubě při teplotě 180°C, dokud není zlatě hnědé.
  2. V misce smíchejte 4 žloutky, 150 g cukru, vanilkový cukr a hladkou mouku.
  3. V hrnci ohřejte mléko a postupně ho za stálého míchání přilijte do připravené směsi žloutků a cukru.
  4. Směs přendejte zpět do hrnce a na mírném ohni vařte, dokud nezhoustne. Po zhoustnutí nechte vychladnout.
  5. V samostatné misce šlehejte smetanu na šlehání s 50 g cukru, dokud nevytvoříte tuhý šlehačkový krém.
  6. Do zchladlého krému postupně našlehejte tuhý šlehačkový krém.
  7. Z vychladlého listového těsta odřízněte stejně velké dvě kusy a jeden z nich poklaďte na dno pekáčku.
  8. Na první vrstvu těsta nanesete vytvořený krém a pokryjte ho druhým kusem těsta.
  9. Poklaďte pekáček do ledničky a nechte dort ztuhnout alespoň 2 hodiny.
  10. Před servírováním posypeme dort šlehačkou krystalovým cukrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *