28. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Krémový kuřecí korma
zdroj: Recepty 24/7

Krémový kuřecí korma je lahodný indický recept, který se vyznačuje hladkou a krémovou omáčkou plnou exotických koření. Kuřecí maso je nežně marinováno v jogurtu a poté duseno s cibulí, zázvorem, česnekem a dalšími aromatickými přísadami. Tato chutná a sýtá omáčka je podávána s kousky kuřecího masa, rýží nebo indickým chlebem na doplnění. S jemným kořeněným aroma a bohatou chutí je krémový kuřecí korma skvělou volbou pro všechny milovníky indické kuchyně. Vyzkoušejte toto jednoduché a osvěžující jídlo doma a navodte si chuťní cestování do Indie.

Recept na „Krémový kuřecí korma“

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce korma koření
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli do zlatavé barvy.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opečeme ho do růžova.
  3. Přidáme nastrouhaný česnek, korma koření a promícháme.
  4. Přilijeme smetanu ke šlehání a zamícháme.
  5. Přidáme cukr, sůl a pepř podle chuti. Hrnec přikryjeme a necháme dusit asi 10 minut.
  6. Servírujeme s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *