11. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Krémový kari kuřecí plněné papriky jsou lahodným pokrmem plným exotických chutí. Papriky jsou naplněny směsí kuřecího masa, zeleniny a koření a zalité krémovou omáčkou s kari příchutí. Recept je rychlý a snadný na přípravu, a přesto dokáže potěšit chuťové buňky milovníků pikantních jídel. S ohledem na svoji vyváženost nutričních hodnot se jedná o vhodnou volbu pro zdravé stravování. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké neotřelým zpestřením ve vaší kuchyni.
Suroviny:
- 4 větší papriky
- 500 g kuřecího masa (dříve uvařeného a nakrájeného na menší kousky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 150 ml smetany ke šlehání
- 100 g tvrdého sýra (nastrouhaného)
- Soľ a pepř (dle chuti)
Postup:
- Nejprve předehřejeme troubu na 180°C.
- Papriky překrojíme na poloviny a vyčistíme je od semínek a středové části.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova.
- Přidáme na pánvi nakrájený česnek a kuřecí maso. Promícháme a krátce restujeme, dokud maso není dobře prohřáté.
- Smetanu přidáme k masu společně s kari kořením, kurkumou, solí a pepřem. Promícháme a vaříme asi 5 minut, dokud se smetana nezačne zahřívat.
- Sýr přidáme do směsi s masem a necháme ho rozpustit, dokud vznikne krémová omáčka.
- Plněním paprikových polovin naplníme masovou směsí.
- Papriky přeneseme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25-30 minut, dokud papriky nezměknou a nezačnou se lehce hnědnout.
- Po vychladnutí podáváme a můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.