4. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Krémové kuře tikka masala
zdroj: Recepty 24/7

Krémové kuře tikka masala – skvělý recept na tradiční indické jídlo, které jistě oslní vaše chuťové buňky! Tento pokrm je plný křehkých kuřecích kousků, vařených v bohaté smetanové omáčce s exotickým kořením. Připravte si tento lahodný a jednoduchý recept kdekoli a užijte si unikátní kombinaci indických koření a svěžích bylinek. Neodolatelně pikantní, krémové a plné chuti, to je kuře tikka masala.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky červeného chilli prášku
  • 400 ml sladkokyselé smetany
  • 400 g rajčat v konzervě
  • Čerstvá petrželka na ozdobu
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli a česnek. Osmažíme dozlatova.
  4. Přidáme kuřecí maso a osmahneme ze všech stran.
  5. Přidáme koriandr, kmín, kurkumu, papriku a chilli. Promícháme a chvíli restujeme.
  6. Přidáme rajčata v konzervě a smetanu. Dobře promícháme a necháme vařit asi 10 minut.
  7. Přidáme sůl a pepř podle chuti.
  8. Pokrm podáváme posypaný čerstvou petrželkou, s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *