4. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Krémové kuře tikka masala – skvělý recept na tradiční indické jídlo, které jistě oslní vaše chuťové buňky! Tento pokrm je plný křehkých kuřecích kousků, vařených v bohaté smetanové omáčce s exotickým kořením. Připravte si tento lahodný a jednoduchý recept kdekoli a užijte si unikátní kombinaci indických koření a svěžích bylinek. Neodolatelně pikantní, krémové a plné chuti, to je kuře tikka masala.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky červeného chilli prášku
- 400 ml sladkokyselé smetany
- 400 g rajčat v konzervě
- Čerstvá petrželka na ozdobu
- Sůl
- Pepř
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli a česnek. Osmažíme dozlatova.
- Přidáme kuřecí maso a osmahneme ze všech stran.
- Přidáme koriandr, kmín, kurkumu, papriku a chilli. Promícháme a chvíli restujeme.
- Přidáme rajčata v konzervě a smetanu. Dobře promícháme a necháme vařit asi 10 minut.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Pokrm podáváme posypaný čerstvou petrželkou, s rýží nebo naan chlebem.