30. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na „Krémovou těstovinovou oblíbenost“ je ideální pro ty, kteří milují těstoviny a chuťově bohatou omáčku. Tato omáčka je vytvořena z krémového základu smíchaného s výtečnými přísadami, jako jsou čerstvé bylinky, šťavnatý rajčatový základ a aromatické koření. Toto směs poté zalijete přes čerstvě uvařené těstoviny, aby se všechny chutě spojily a vytvořily dokonalou kombinaci. Tento recept je snadno připraven a jistě okouzlí vaše chuťové buňky. Užijte si to!
Recept na Krémová těstovinová oblíbenost
Suroviny:
- 250 g těstovin (libovolného typu)
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 200 g šunkového salámu, nakrájeného na kostičky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g tvrdého sýra (např. eidam), nastrouhaného
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidáme nakrájený šunkový salám a mícháme, dokud zesklovatí.
- V hrnci uvaříme těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- Smetanu přilijeme ke šunkové cibulové směsi a necháme lehce provařit.
- Přidáme nastrouhaný sýr a promícháme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezahustí.
- Ocetřené těstoviny přidáme do hrnce se směsí a dobře promícháme, aby se omáčka rovnoměrně rozložila.
- Pokud je potřeba, dochutíme solí a pepřem.
- Servujeme teplé a podáváme s čerstvým nasekaným petrželem.