25. 8. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Krémová polévka z červené čočky
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodnou a výživnou krémovou polévku z červené čočky, která je skvělou volbou pro rychlý oběd či večeři. Tento recept je jednoduchý, rychlý a plný zdravých ingrediencí. Červená čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, díky čemuž je tato polévka velmi sytá. Užijte si její hladkou texturu a bohatou chuť, která je umocněna přídavkem koření a bylinek. Recept je vhodný pro vegany a lze ho snadno připravit i v bezlepkové variantě. Dopřejte si tento skvost v kuchyni a začleňte krémovou polévku z červené čočky do svého jídelníčku již dnes!

Suroviny

  • 1 šálek červené čočky
  • 3 šálky zeleninového vývaru
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/4 lžičky chilli prášku (volitelné)
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Několik lístků čerstvého koriandru pro ozdobení

Postup

  1. V hrnci na středně silném ohni rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli dokud nezměkne, asi 5 minut.
  2. Přidejte nasekaný česnek, koriandr, kmín, kurkumu a chilli prášek, vařte další 1 minutu, aby se uvolnily aromata.
  3. Přidejte červenou čočku a zeleninový vývar, zvýšte teplotu a přiveďte k varu. Po dosažení varu snižte teplotu a vařte, dokud čočka není měkká, asi 15 minut.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vody a dovařte.
  5. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  6. Polévku podávejte ozdobenou čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *