3. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Krémová kuřecí kari je skvělým pokrmem plným exotických chutí. Tento recept vám přinese lahodný a aromatický zážitek. Kombinace křupavého kuřecího masa s bohatou kari omáčkou vytváří dokonalý harmonický oběd nebo večeři. Následujte jednoduché pokyny, abyste si mohli vychutnat tuto vynikající pochoutku bez zbytečného stresu. Uvařte si krémovou kuřecí kari a dejte si do těla exotické chutě dalekého východu.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa, nakrájeného na kostky
- 1 velká cibule, nakrájená na jemné kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi zahřejte olej a přidejte cibuli. Restujte, dokud nezezlátne.
- Přidejte česnek a kuřecí maso. Smažte, dokud maso nezezlátne z vnější strany.
- Přidejte kari koření a promíchejte, aby se všechny suroviny dobře spojily.
- Přilijte kokosové mléko a vařte na středním ohni asi 15 minut, dokud maso nezměkne.
- Smetanu přidejte do pánve a vařte ještě 5 minut, než se omáčka zahustí.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.