28. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Krémová kukuřičná polévka Madras
zdroj: Recepty 24/7

Krémová kukuřičná polévka Madras je bohatá, aromatická a exotická pochoutka, která vás přenese do chuti jižní Indie. Tato lahodná vegetariánská polévka je plná čerstvých přísad – jako je sladká kukuřice, kokosové mléko a indické koření, které společně vytvářejí dokonalou kombinaci. Své chuťové pohárky vám polévka rozhodně zahřeje a zasytí. Snažte se zachovat její autentickou chuť a postupujte podle naší jednoduché receptury. Užijte si tento výjimečný pokrm, který vám přinese hřejivou radost na každém lžíci.

Suroviny

  • 2 plechovky kukuřice (400 g)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce madraské kari směsi
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvá koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a madraskou kari směs. Smažte dalších pár minut, dokud se vám ze směsi nezačne uvolňovat vůně.
  3. Přidejte kukuřici a podlijte zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
  4. Po uvaření polévku rozmixujte do hladka pomocí mixéru nebo pultového mixéru.
  5. Přidejte kokosové mléko a promíchejte.
  6. Polévku osolte a opepřete podle chuti.
  7. Před podáváním můžete polévku ozdobit čerstvou koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *