6. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést lahodnou krémovou houbovou polévkou s chřestem, která vás rozhodně nadchne svou jemnou chutí a bohatou konzistencí. Naučte se jednoduchý recept, jak si tuto lahůdku sami připravit a nechte se hýčkat jedinečnými chuťovými zážitky. Vaše chuťové buňky budou vděčné!
Suroviny:
- 200g čerstvých hub (např. žampióny nebo lišky)
- 1 střední cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 200g bílého chřestu
- 100ml smetany ke vaření
- sůl, pepř, máslo
Postup:
- Na másle osmahneme nasekanou cibuli do sklovata.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a podusíme.
- Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit asi 20 minut.
- Přidáme na kolečka nakrájený chřest a vaříme dalších 10 minut.
- Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
- Přilijeme smetanu, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Po chvíli vaření můžeme servírovat.