16. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Krémová červená řepová polévka je lahodný a zdravý recept, který si zamilují všichni milovníci polévek. Tato výrazná červená polévka je plná chutí a vitamínů z červené řepy. Snadno ji připravíte a oslníte své hosty. Vyzkoušejte tento recept a objevte novou oblíbenou polévku ve vaší kuchyni!
Suroviny
- 500 g červené řepy
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájenou řepu a osmahněte ji spolu s cibulí a česnekem asi 5 minut.
- Přidejte zeleninový vývar a nechte vařit, dokud se řepa nezměkne.
- Polévku rozmixujte dohladka pomocí mixéru nebo blenderu.
- Přidejte smetanu a promíchejte.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
- Podávejte teplou s čerstvou nasekanou petrželkou nebo křupavými croutony.