16. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Krémová červená řepová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Krémová červená řepová polévka je lahodný a zdravý recept, který si zamilují všichni milovníci polévek. Tato výrazná červená polévka je plná chutí a vitamínů z červené řepy. Snadno ji připravíte a oslníte své hosty. Vyzkoušejte tento recept a objevte novou oblíbenou polévku ve vaší kuchyni!

Suroviny

  • 500 g červené řepy
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte nakrájenou řepu a osmahněte ji spolu s cibulí a česnekem asi 5 minut.
  5. Přidejte zeleninový vývar a nechte vařit, dokud se řepa nezměkne.
  6. Polévku rozmixujte dohladka pomocí mixéru nebo blenderu.
  7. Přidejte smetanu a promíchejte.
  8. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
  9. Podávejte teplou s čerstvou nasekanou petrželkou nebo křupavými croutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *