7. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Krejčovská vepřová pečeně s bramborovým pyré je lahodné tradiční jídlo, které potěší každého gurmána. Naučte se připravit tento chutný pokrm pomocí našeho receptu a ukažte své dovednosti v kuchyni. Výborná kombinace masa s bramborovým pyré jistě potěší vaše chuťové buňky. Bon appétit!
Suroviny
- 1 kg vepřové pečeně
- 500 g brambor
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř
- olej
Postup
- Pečeně omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
- V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájenou pečeně a restujeme dozlatova.
- Přidáme kmín, majoránku, sůl a pepř podle chuti.
- Uvařené brambory rozmixujeme na pyré a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme vepřovou pečeně s bramborovým pyré a podáváme teplé.