26. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na králíka s medovou glazurou. Zážitek pro milovníky masitých jídel. Připravte si lahodné kousky králíka, které jsou pečené a poté přelité sladkou medovou glazurou. Skvělá kombinace sladkého a slaného, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Dopřejte si tento jednoduchý a lahodný recept plný jemných chutí.
Suroviny
- 1 králík
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce hořčice
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce sůl
- ½ lžičky černého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- králíka rozpůlíme a maso důkladně promažeme směsí z medu, hořčice, olivového oleje, česneku, citronové šťávy, soli a pepře
- nejlépe uleželého den předem
- dáme na plech na pečící papír
- pečeme v troubě na 180°C asi 90 minut
- během pečení kromě polévání vlastní šťávou, králika můžeme focen nepřekrytý také
- meso je hotové, když když po zasunutí vidličky vytéká čirá šťáva
- dochutíme podle chutě solí a pepřem
- podáváme s rýží nebo pečivem a libovolnou přílohou