31. 3. 2025
Autor: Ivana Černá
Králík pečený s česnekovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte dokonalou chuť pečeného králíka s česnekovou omáčkou s naším ‌snadným ‌a osvědčeným receptem. Ideální volba pro nedělní oběd nebo speciální příležitost, tento recept vám ukáže,‌ jak upečt králíka⁤ k dokonalosti s bohatou a aromatickou česnekovou omáčkou. Srozumitelný postup, tipy pro ‍skvělý výsledek⁤ a nutriční ⁣hodnoty jídla – najdete u nás vše potřebné pro přípravu této⁢ tradiční ​a výjimečné ‌pochoutky. Navštivte náš web pro tento a⁣ další skvělé recepty!

Suroviny

  • 1 králík, rozporcovaný na porce
  • 50​ g másla
  • 50​ ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 250 ml bílého ⁢vína
  • 250⁢ ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce‌ rozmarýnu, nasekaného
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  • Předehřejte troubu na ‌180°C.
  • Osolte a opepřete porce králíka. Na velké pánvi rozehřejte máslo a olej a porce králíka na ⁤nich z⁢ obou stran ‍zprudka opečte,⁤ dokud kousky nebudou mít zlatohnědou barvu. Pečené kousky přeneste do pekáčku.
  • Do‍ pánve, na které ‌se králík opékal, přidejte česnek a lehce ho⁢ osmahněte. Poté přilijte bílé víno a ⁢nechte ho na středním ‍plameni 5⁤ minut povařit, aby se alkohol ‍vypařil.
  • Následně přilijte kuřecí vývar a rozmarýn ⁢a přiveďte​ k varu. Hotovou směsě přelijte porcovaného králíka v pekáči.
  • Pekáč s králíkem vložte do předehřáté trouby a pečte asi ‌1 hodinu, dokud není králík​ měkký a omáčka zhoustla. Během⁤ pečení králíka občas omáčkou přelévejte.
  • Pečeného králíka podávejte ⁤s omáčkou, která se⁣ při pečení vytvořila, ideálně s pečivem nebo lehkým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *