23. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Kouzelný quiche lorraine
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si skvělé chvíle a vytvořte svůj vlastní kouzelný quiche lorraine s tímto jednoduchým receptem. Tento slaný koláč s výraznou chutí slaniny a sýra je ideálním pokrmem ke snídani, obědu nebo večeři. Sledujte náš krok za krokem recept a překvapte své blízké nezapomenutelnou lahůdkou.

Suroviny:

  • 180 g klasického kynutého těsta
  • 200 g slaniny
  • 1 cibule
  • 200 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
  • 3 vejce
  • 100 g sýra (najlepšie ementál alebo gruyère), nastrúhaného
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Na začiatok si pripravíme a vyváľame těsto na quiche, ktoré si podľa potreby nechať vychladnúť v chladničke.
  2. Slaninu nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na panvici, kým nie je krehká a zlatistá. Potom ju necháme odkvapkať na papierovom uteráku.
  3. Na tej istej panvici si orestujeme drobno nasekanú cibuľu, kým není mäkká a sklovitá. Potom cibuľu necháme odkvapkať spolu so slaninou.
  4. Vo veľkej miske si dobre rozšľaháme smetanu a vajcia. Pridáme syr a dobre premiešame.
  5. Těsto položíme do tortové formy a nalejeme naň zmes se slaninou a cibuľou.
  6. Zmes do formy postupne nalejeme, tak aby bolo těsto úplne zakryté.
  7. Quiche pečieme v prehriatej rúre na 190 stupňov asi 25-30 minút, kým nezhnedne a zatvrdne.
  8. Hotový quiche necháme vychladnúť, aby bol ľahko chutnejší. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *