27. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzelná egyptská kuskusová tajemství s tímto autentickým receptem plným lahodných chutí a exotických koření. Připravte si jedinečný pokrm, který vám přinese chuť Orientu přímo do vaší kuchyně. Sledujte návod krok za krokem a připravte si neodolatelnou egyptskou lahůdku na společné posezení s rodinou či přáteli. Buďte za kuchaře a nechte se unést tajemstvím egyptských kuskusových receptů!
Suroviny
- 250g kuskus
- 500ml zeleninového vývaru
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- sůl, pepř
- olivový olej
- čerstvá petrželka a máté na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku.
- Přidáme kuskus a promícháme s kořením – skořicí, koriandrem a kurkumou.
- Podlijeme zeleninovým vývarem a povaříme podle návodu na obalu kuskusu, obvykle asi 10-15 minut.
- Před podáváním kuskus krásně rozptýlíme vidličkou a ozdobíme nasekanou petrželkou a mátou.