23. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na košíčky z kyselého zelí. Křupavé a aromatické zelí je ideální ingredience pro tento lahodný a zdravý svačinový pokrm. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 500g kyselého zelí
- 2 vejce
- 100g hladké mouky
- 1 cibule
- soľ, korenie
- olej na vyprážanie
Postup
- Zelí opláchneme pod teplou vodou, osušíme a nasekáme na jemno.
- Cibuli oloupeme a nastrouháme nadrobno.
- V miske smiešame zelí, cibuli, vejce a mouku. Dochutíme soľou a korením podle chuti.
- Na panvici rozpálíme olej a formujeme z hmoty malé košíčky, které opékáme dozlatova z obou stran.
- Hotové košíčky z kyselého zelí můžeme podávat teplé jako přílohu nebo studené jako snack.