23. 2. 2025
Autor: Michaela Srncová
Koshari – tradiční egyptské jídlo
zdroj: Recepty 24/7

Koshari je tradiční egyptské jídlo bohaté na chutě a vůně, které spojuje různé druhy obilovin, luštěnin a omáček do lahodného a sýtého pokrmu. Tento recept vám ukáže, jak připravit lahodnou verzi tohoto tradičního pokrmu, který si můžete dopřát doma. Vyzkoušejte tento exotický recept a pochoutejte se jeho jedinečnou kombinací chutí.

Suroviny

  • 1 hrnek suchého hnědého barevného rýže
  • 1 hrnek zeleného čočky
  • 1 hrnek suchého širokého těstovinového lukru
  • 1 velká cibule, nakrájená na tenké proužky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepře
  • 400 g krájených rajčat z plechovky
  • 1 lžíce octa
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve uvařte rýži a čočku zvlášť podle pokynů na obalu.
  2. V hrnci rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem a kořením, dokud cibule nezměkne a nezačne se zlatit.
  3. Přidejte krájená rajčata z plechovky a vařte asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Přidejte ocet a nechte vařit dalších 5 minut. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Poté smíchejte vařenou rýži, čočku a těstoviny do omáčky a důkladně promíchejte.
  6. Podávejte horké, případně můžete posypat petrželkou nebo zelným salátem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *