23. 2. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Koshari je tradiční egyptské jídlo bohaté na chutě a vůně, které spojuje různé druhy obilovin, luštěnin a omáček do lahodného a sýtého pokrmu. Tento recept vám ukáže, jak připravit lahodnou verzi tohoto tradičního pokrmu, který si můžete dopřát doma. Vyzkoušejte tento exotický recept a pochoutejte se jeho jedinečnou kombinací chutí.
Suroviny
- 1 hrnek suchého hnědého barevného rýže
- 1 hrnek zeleného čočky
- 1 hrnek suchého širokého těstovinového lukru
- 1 velká cibule, nakrájená na tenké proužky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého červeného pepře
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 1 lžíce octa
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve uvařte rýži a čočku zvlášť podle pokynů na obalu.
- V hrnci rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem a kořením, dokud cibule nezměkne a nezačne se zlatit.
- Přidejte krájená rajčata z plechovky a vařte asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte ocet a nechte vařit dalších 5 minut. Osolte a opepřete podle chuti.
- Poté smíchejte vařenou rýži, čočku a těstoviny do omáčky a důkladně promíchejte.
- Podávejte horké, případně můžete posypat petrželkou nebo zelným salátem. Dobrou chuť!