18. 2. 2025
Autor: Dana Novotná
Kosatcový steak s brusinkami a dýní
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný⁤ recept na kosatcový steak s brusinkami a dýní, který si zamilují jak milovníci masa, tak i ti, kteří‌ preferují⁣ lehké a​ osvěžující‌ kombinace ⁤chutí. Tento ⁢pokrm je skvělou‍ volbou pro různé⁤ příležitosti a určitě potěší i vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tuto lahůdku doma!

Suroviny

  • 2 ks kosatcového steaku
  • 100 ⁤g čerstvých brusinek
  • 1 malá ⁤dýně hokkaido
  • 4 stroužky česneku
  • Čerstvý‌ tymián
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej

Postup

  1. Nejprve ‍si připravíme​ marinádu pro steaky. V míse ‍smícháme olivový olej,⁢ nasekaný česnek,‌ tymián, ‌sůl a pepř.
  2. Steaky omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme ​papírovým ubrouskem. Poté ​je vložíme do marinády a necháme odležet minimálně hodinu, ideálně přes noc.
  3. Po marinování⁢ osušíme steaky a opečeme‍ je ve vyhřáté ​pánvi ‌po obou‍ stranách podle preferovaného stupně propečení.
  4. Mezitím‌ si⁣ očistíme dýni,‌ nakrájíme ji na ⁣menší kousky ​a opékáme na pánvi, ‌dokud‍ není měkká. Přidáme brusinky a krátce prohřejeme.
  5. Po upečení ​steaky necháme krátce odpočinout ​a pak ⁣podáváme s dýňovou směsí. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *