18. 2. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kosatcový steak s brusinkami a dýní, který si zamilují jak milovníci masa, tak i ti, kteří preferují lehké a osvěžující kombinace chutí. Tento pokrm je skvělou volbou pro různé příležitosti a určitě potěší i vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tuto lahůdku doma!
Suroviny
- 2 ks kosatcového steaku
- 100 g čerstvých brusinek
- 1 malá dýně hokkaido
- 4 stroužky česneku
- Čerstvý tymián
- Sůl a pepř
- Olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu pro steaky. V míse smícháme olivový olej, nasekaný česnek, tymián, sůl a pepř.
- Steaky omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovým ubrouskem. Poté je vložíme do marinády a necháme odležet minimálně hodinu, ideálně přes noc.
- Po marinování osušíme steaky a opečeme je ve vyhřáté pánvi po obou stranách podle preferovaného stupně propečení.
- Mezitím si očistíme dýni, nakrájíme ji na menší kousky a opékáme na pánvi, dokud není měkká. Přidáme brusinky a krátce prohřejeme.
- Po upečení steaky necháme krátce odpočinout a pak podáváme s dýňovou směsí. Dobrou chuť!