16. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné korma s kuřecím masem a rýží, které je jedním z oblíbených tradičních indických jídel. S jemnou omáčkou plnou aromatických koření a šťavnatým kuřecím masem bude tento pokrm jistě skvělou volbou pro milovníky exotických chutí. Nechte se okouzlit jedinečnou kombinací chutí a připravte si kormu přímo doma!
Suroviny:
- 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku oloupané a nakrájené na plátky
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 2 lžíce korma koření
- 200ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce oleje
- Soľ, pepř, koriandr – podle chutě
- 500g vařené rýže
- Čerstvá petrželka na ozdobení
Postup:
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
- Přidáme kuřecí maso a orestujeme ho dozlatova.
- Přidáme korma koření, opeřeme solí, pepřem a koriandrem a promícháme.
- Přidáme papriku a dusíme, dokud maso není měkké.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a vaříme ještě 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Servírujeme s rýží a ozdobíme čerstvou petrželkou.