16. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Korma s kuřecím masem a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné korma s kuřecím masem a rýží, které je jedním z oblíbených tradičních indických jídel. S jemnou omáčkou plnou aromatických koření a šťavnatým kuřecím masem bude tento pokrm jistě skvělou volbou pro milovníky exotických chutí. Nechte se okouzlit jedinečnou kombinací chutí a připravte si kormu přímo doma!

Suroviny:

  • 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku oloupané a nakrájené na plátky
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 2 lžíce korma koření
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce oleje
  • Soľ, pepř, koriandr – podle chutě
  • 500g vařené rýže
  • Čerstvá petrželka na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
  2. Přidáme kuřecí maso a orestujeme ho dozlatova.
  3. Přidáme korma koření, opeřeme solí, pepřem a koriandrem a promícháme.
  4. Přidáme papriku a dusíme, dokud maso není měkké.
  5. Přilijeme smetanu ke šlehání a vaříme ještě 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Servírujeme s rýží a ozdobíme čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *