21. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vydejte se na cestu chuťových bujarostí s tímto lahodným receptem na kormu s kuřecím masem a mandlí. Poctivě karamelizovaná kuřecí kousky se směsí aromatických koření a jemně zrnitými mandlí vytváří dokonalou kombinaci, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento tradiční indický pokrm a užijte si exotiku přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce mandlí
- 1 pohár smetany ke šlehání
- 2 lžíce korma koření
- sůl, pepř
- olej na smažení
- na podávání: rýže nebo naan chléb
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí maso spolu s nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem.
- Poté přidáme korma koření, sůl a pepř podle chuti.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme povařit do změknutí masa.
- Přidáme na pánvi opražené mandle a necháme jen zatopit. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.