21. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Korma s kuřecím masem a mandlí.
zdroj: Recepty 24/7

Vydejte se na cestu chuťových bujarostí s tímto lahodným receptem na kormu s kuřecím masem a mandlí. Poctivě karamelizovaná kuřecí kousky se směsí aromatických koření a jemně zrnitými mandlí vytváří dokonalou kombinaci, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento tradiční indický pokrm a užijte si exotiku přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce mandlí
  • 1 pohár smetany ke šlehání
  • 2 lžíce korma koření
  • sůl, pepř
  • olej na smažení
  • na podávání: rýže nebo naan chléb

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí maso spolu s nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem.
  2. Poté přidáme korma koření, sůl a pepř podle chuti.
  3. Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme povařit do změknutí masa.
  4. Přidáme na pánvi opražené mandle a necháme jen zatopit. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *