12. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Není nic lepšího než výborná korma s kuřecím masem! Tento tradiční indický recept je plný exotických koření, která vytvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Naše verze této oblíbené kuchyně zahrnuje kvalitní kuřecí maso, které je vařené v bohaté omáčce z jogurtu, rajčat a směsi indických koření. Výsledkem je jemné a sladkokyselé jídlo, které se skvěle hodí s rýží, naanem nebo pita chlebem. Připravte si toto jednoduché a chutné jídlo, které si zamilují jak milovníci indické kuchyně, tak i ti, kteří se ještě s ní nesetkali.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 2 cibule, jemně nakrájené
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 lžička mletého kminu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- Na dochucení: sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova. Přidáme česnek a kuřecí kousky a smažíme, dokud maso není zevnitř upečené.
- Přidáme kari koření, koriandr, kardamom, kmín a skořici. Dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo po celém masu.
- Přidáme kokosové mléko a necháme vařit asi 15 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezesílí. Pokud je omáčka příliš silná, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
- Před podáváním dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme s rýží nebo indickým chlebem naan.