10. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Korma na jehněčí kousky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na korma na jehněčí kousky, tradiční indické jídlo plné exotických koření a lahodné omáčky. Připravte si chutné a šťavnaté jehněčí maso podle receptu kuchařky a překvapte své chuťové buňky jedinečným gastronomickým zážitkem. Sledujte postup a naučte se, jak připravit korma na jehněčí kousky jako profesionální šéfkuchař!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kousky
  • 1 velká cibule nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mleté kardamomu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého pepře
  • 4 stroužky česneku utlučeného
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • špetka soli

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli, dokud nebude sklovitá.
  2. Přidejte do pánve maso a restujte ho, dokud nezmění barvu.
  3. Přidejte všechny koření (skořici, koriandr, kurkumu, kardamom, kmín, pepř) a promíchejte.
  4. Přidejte utlučený česnek a nastrouhaný zázvor a opékejte dalších pár minut.
  5. Přilijte smetanu ke šlehání a promíchejte. Vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud maso není měkké.
  6. Přidejte špetku soli podle chuti.
  7. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naanem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *