10. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na korma na jehněčí kousky, tradiční indické jídlo plné exotických koření a lahodné omáčky. Připravte si chutné a šťavnaté jehněčí maso podle receptu kuchařky a překvapte své chuťové buňky jedinečným gastronomickým zážitkem. Sledujte postup a naučte se, jak připravit korma na jehněčí kousky jako profesionální šéfkuchař!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kousky
- 1 velká cibule nakrájená na kostičky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mleté skořice
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mleté kardamomu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého pepře
- 4 stroužky česneku utlučeného
- 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
- 200ml smetany ke šlehání
- špetka soli
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli, dokud nebude sklovitá.
- Přidejte do pánve maso a restujte ho, dokud nezmění barvu.
- Přidejte všechny koření (skořici, koriandr, kurkumu, kardamom, kmín, pepř) a promíchejte.
- Přidejte utlučený česnek a nastrouhaný zázvor a opékejte dalších pár minut.
- Přilijte smetanu ke šlehání a promíchejte. Vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud maso není měkké.
- Přidejte špetku soli podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naanem.