12. 1. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Kochaná chuť Indie v podobě lahodného kormy s kuřecím masem, zjemněné kokosovým mlékem a podávané s lahodnou rýží. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si exotickou chuťovou lahůdku přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce korma koření
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 200g bílé rýže
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a orestujeme ho z obou stran.
- Přidáme korma koření a promícháme.
- Přilijeme kokosové mléko, osolíme a opepříme.
- Necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud maso není měkké.
- V dalším hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Suroviny spojíme dohromady a podáváme posypané nasekanou petrželkou.