8. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Korma kuřecí s mandlovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční indické jídlo – korma kuřecí s mandlovou omáčkou. Tato bohatá omáčka plná exotických koření a jemné chuti mandlí se snadno připravuje a jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Inspirujte se a dejte svému menu zcela nový rozměr!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 2 cibule, nakrájené na drobno
  • 3 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 100g mandlí
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidáme kousky kuřecího masa a restujeme, dokud nezměknou.
  3. Přidáme kari koření, sůl, pepř a papriku.
  4. Podlijeme smetanou a vaříme do zhoustnutí omáčky.
  5. Přidáme mandle a vaříme dalších pár minut.
  6. Pokrm můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *