8. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční indické jídlo – korma kuřecí s mandlovou omáčkou. Tato bohatá omáčka plná exotických koření a jemné chuti mandlí se snadno připravuje a jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Inspirujte se a dejte svému menu zcela nový rozměr!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 2 cibule, nakrájené na drobno
- 3 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 100g mandlí
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky kari koření
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme kousky kuřecího masa a restujeme, dokud nezměknou.
- Přidáme kari koření, sůl, pepř a papriku.
- Podlijeme smetanou a vaříme do zhoustnutí omáčky.
- Přidáme mandle a vaříme dalších pár minut.
- Pokrm můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.