Pokrm „Korma kuřecí plněné špínatovými listy“ je lahodným a zdravým receptem, který spojuje tradiční indické koření a chutné přísady. Kuřecí maso je nádherně nadýchané a plné bohatého kormového omáčky, která je mírně kořeněná a krémová. Plněné špínatovými listy přidávají pokrmu pikantní jemnost a bohatství v chuti. Tento recept je nejen snadný k přípravě, ale také obsahuje zdravé špínatové listy, které jsou plné vitamínů a minerálů. Zkuste tento šťavnatý a plný chuti pokrm již dnes a užijte si autentické indické vaření ve svém domácím prostředí.

Suroviny:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce korma koření
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a lehce je rozklepeme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidáme nasekaný česnek a chvíli spolu restujeme.
  4. Do cibule a česneku přidáme nakrájené kuřecí plátky a smažíme, dokud nezezdřevnatí.
  5. Přidáme korma koření a smícháme s kuřecím masem.
  6. Pak přidáme na jemno nasekaný špenát a smetanu ke šlehání.
  7. Osolíme a opepříme podle chuti.
  8. Plátky kuřecího masa zalijeme omáčkou a dusíme na mírném ohni tak dlouho, až je maso měkké.
  9. Hotové korma podáváme s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *