23. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na klasickou indickou specialitu, kormu s kuřecím masem. Připravte si křehké kuřecí kousky vařené v bohaté směsi indických koření, kokosového mléka a rajčat. Tento aromatický a lahodný pokrm se bude líbit všem milovníkům indické kuchyně. Naučte se, jak jednoduše připravit kormu kuřecí maso doma a okouzlete své blízké s tímto skvělým receptem!
Recept na Korma kuřecí maso
Suroviny
- 600 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 lžíce korma koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
- V hluboké pánvi zahřejeme olej a přidáme nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáme na kousky nakrájený česnek a osmahneme ho spolu s cibulí.
- Přidáme kuřecí maso a opékáme ho z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přidáme nakrájenou červenou a zelenou papriku a smažíme asi 2 minuty.
- Přidáme korma koření a promícháme, aby se všechny suroviny dobře propojily.
- Postupně přidáváme kokosové mléko a vaříme 15-20 minut, dokud maso není měkké.
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme s rýží nebo naťahaným chlebem.