21. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na kormu kuře s rýží? Naše jednoduchá a chutná verze tohoto indického klasika vás jistě nadchne. Náš recept kombinuje kousky šťavnatého kuřecího masa s bohatou směsí exotických indických koření, včetně kurkumy, koriandru a skořice. Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete přidat do kormy i čili papričky. Vaše kuchyně bude naplněna bohatou vůní a chutí, připravte se na skutečnou dobrodružnou cestu do světa indické kuchyně. Podávejte kormu kuře s rýží a vychutnejte si autentickou indickou kuchyni přímo u vás doma.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nadívaného nebo prsa)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička garam masala koření
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 ml domácího zakysaného mléka (lze nahradit zakysanou smetanou)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do doby, než změkne a zezlátne.
- Přidáme prolisované česnekové stroužky a krátce podusíme.
- Přidáme koření (kari, kurkumu, koriandr, kmín, garam masalu) a krátce promícháme.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud maso nezezlátne z každé strany.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a zakysané mléko. Promícháme a necháme povařit na mírném ohni 15-20 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servujeme s rýží.