21. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Korma kuře s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte dokonalý recept na kormu kuře s rýží? Naše jednoduchá a chutná verze tohoto indického klasika vás jistě nadchne. Náš recept kombinuje kousky šťavnatého kuřecího masa s bohatou směsí exotických indických koření, včetně kurkumy, koriandru a skořice. Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete přidat do kormy i čili papričky. Vaše kuchyně bude naplněna bohatou vůní a chutí, připravte se na skutečnou dobrodružnou cestu do světa indické kuchyně. Podávejte kormu kuře s rýží a vychutnejte si autentickou indickou kuchyni přímo u vás doma.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (nadívaného nebo prsa)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička garam masala koření
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml domácího zakysaného mléka (lze nahradit zakysanou smetanou)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do doby, než změkne a zezlátne.
  2. Přidáme prolisované česnekové stroužky a krátce podusíme.
  3. Přidáme koření (kari, kurkumu, koriandr, kmín, garam masalu) a krátce promícháme.
  4. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud maso nezezlátne z každé strany.
  5. Přilijeme smetanu ke šlehání a zakysané mléko. Promícháme a necháme povařit na mírném ohni 15-20 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Servujeme s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *