12. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chcete-li připravit chutný a exotický pokrm, vyzkoušejte recept na kormu s kuřecím masem a kokosem. Tento tradiční indický recept nabízí sladký a krémový kokosový základ, který zjemní chuť kuřecího masa. Pokud milujete výrazné koření, tento recept je pro vás. Připravte si kormu s kuřecím masem a kokosem a užijte si autentickou indickou kuchyni u vás doma.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (na kosti nebo prsa)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumu
- sůl dle chuti
- 400 ml kokosového mléka
- šťáva z 1 citronu
- na ozdobu: koriandr nebo petrželka
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a cibuli a česnek nasekejte.
- Na pánvi nebo v hrnci s vysokým okrajem zahřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kari koření, mletý koriandr, kurkumu a sůl. Promíchejte a osmažte koření asi minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte kuřecí kousky a opékejte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
- Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte vařit asi 20 minut, dokud se maso nezměkne.
- Přidejte šťávu z citronu a promíchejte.
- Servírujte s rýží nebo plackami naan. Ozdobte nasekaným koriandrem nebo petrželkou.