24. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Koriandrové rajče se špenátem a quinoou
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na koriandrové rajče se špenátem a quinoou je nejen chutný, ale také zdravý. Kombinace osvěžujícího koriandru, šťavnatých rajčat, špenátu plného živin a sametové quinoe vytváří perfektní pokrm pro každodenní stravování nebo speciální příležitosti. Přidejte do svého jídelníčku toto výjimečné jídlo a vychutnejte si jeho bohatou chuť a zdravotní benefity.

Suroviny

  • 1 šálek quinoi
  • 2 šálky vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky červené papriky
  • ½ kg cherry rajčat, rozpůlených
  • 200 g čerstvého špenátu
  • šťáva z 1 citrónu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Quinou důkladně opláchněte pod tekoucí vodou.
  2. V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte quinou. Vařte 15-20 minut nebo dokud nebude quinoa měkká a voda vstřebána. Nechte odstát.
  3. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli, česnek, koriandr, kmín a červenou papriku. Směs nechte osmahnutou asi 5 minut.
  4. Přidejte cherry rajčata a vařte 7-10 minut, dokud se rajčata nezměknou.
  5. Přidejte špenát a vařte 2 minuty, dokud nezevře.
  6. Přidejte vařenou quinou a promíchejte, dokud se všechny ingredience spojí.
  7. Přidejte šťávu z citrónu a dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírujte a můžete ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *