24. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na koriandrové rajče se špenátem a quinoou je nejen chutný, ale také zdravý. Kombinace osvěžujícího koriandru, šťavnatých rajčat, špenátu plného živin a sametové quinoe vytváří perfektní pokrm pro každodenní stravování nebo speciální příležitosti. Přidejte do svého jídelníčku toto výjimečné jídlo a vychutnejte si jeho bohatou chuť a zdravotní benefity.
Suroviny
- 1 šálek quinoi
- 2 šálky vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky červené papriky
- ½ kg cherry rajčat, rozpůlených
- 200 g čerstvého špenátu
- šťáva z 1 citrónu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Quinou důkladně opláchněte pod tekoucí vodou.
- V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte quinou. Vařte 15-20 minut nebo dokud nebude quinoa měkká a voda vstřebána. Nechte odstát.
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli, česnek, koriandr, kmín a červenou papriku. Směs nechte osmahnutou asi 5 minut.
- Přidejte cherry rajčata a vařte 7-10 minut, dokud se rajčata nezměknou.
- Přidejte špenát a vařte 2 minuty, dokud nezevře.
- Přidejte vařenou quinou a promíchejte, dokud se všechny ingredience spojí.
- Přidejte šťávu z citrónu a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte a můžete ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou nebo koriandrem.