19. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční kořeněný vepřový guláš s lahodnými domácími knedlíky. Naučte se, jak připravit bohatou omáčku plnou aromatických koření a šťavnaté kousky masa, které skvěle doplní nadýchané knedlíky. Tento pokrm určitě potěší všechny milovníky tradiční české kuchyně!
Suroviny
- 500g vepřového masa na guláš
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce koření na guláš (paprika, kmín, majoránka)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
- 500ml vody
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidejte na kostky nakrájené vepřové maso a restujte, dokud masa nezměknou.
- Přidejte koření na guláš, sůl, pepř a rajčatový protlak a zalijte vodou.
- Nechejte guláš vařit na mírném ohni alespoň 1,5 hodiny, dokud masa nejsou měkká a omáčka není hustá.
- Mezitím si připravte knedlík podle receptu svého oblíbeného knedlíku.
- Servírujte horký guláš s knedlíkem a dobrou chutí!