17. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kořeněný vegetariánský guláš se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný vegetariánský guláš plný koření a zeleniny s osvěžujícím špenátem. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ideální volba pro všechny milovníky chutného jídla bez masa. Zkuste tento zdravý a sytý pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 1 plechovka naklíčených fazolí
  • 1 hrnek nasekaného rajčete
  • 1 hrnek vody nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 hrnek mraženého špenátu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si osmažte na oleji cibuli, česnek, mrkev a papriku, dokud nezměknou.
  2. Přidejte naklíčené fazole, rajčata, vodu nebo vývar, rajský protlak a koření.
  3. Nechejte vařit zhruba 20 minut, dokud se všechny chutě propojí.
  4. Přidejte nakonec mražený špenát a nechte probublat ještě pár minut.
  5. Osolte, opepřete a podávejte s vařeným bramborem nebo knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *