27. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kořeněné rajčatové curry je lahodná a aromatická indická specialita, která okouzlí vaše chuťové pohárky. Tento recept kombinuje rajčata, koření a další vybrané ingredience, aby vytvořil dokonalou kombinaci chutí a vůní. Bezlepkový, bezlaktózový a veganský návod vám umožní připravit si toto pikantní jídlo s lehkostí. Přidejte si tuto exotickou pochoutku do svého jídelníčku a vychutnejte si její jedinečnou chuť, která vás ohromí.
Suroviny
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule (nakrájená na kostičky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 400 g rajčat (oloupaných a nakrájených na kostičky)
- 400 ml kokosového mléka
- 400 g cizrny (okapané)
- Čerstvá koriandr (na ozdobu)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte všechny koření (kurkumu, koriandr, kmín a papriku) a smažte je na pánvi asi minutu, aby se uvolnily jejich aromatické látky.
- Přidejte rajčata a vařte je na středním ohni asi 10 minut, dokud se nespojí s kořením.
- Zmírněte oheň a přilijte kokosové mléko. Vařte curry dalších 10 minut, aby se chutě propojily.
- Přidejte cizrnu a vařte curry dalších 5 minut, dokud se cizrna neohřeje.
- Podle chuti přidejte sůl a pepř. Ozdobte čerstvou koriandrovou naťou.
- Podávejte s rýží nebo plackami naan.