7. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést vůní a chutí kořeněného masového ragú, které jemně dochutí váš jídelníček. Tento tradiční recept přináší skvělou kombinaci masa, zeleniny a aromatických bylin. Připravte si tento lahodný pokrm a nechte se hýčkat bohatou chutí každé sousta. S receptem na kořeněný masový ragú budete mít vždy vyhráno!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kombinace)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme mleté maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme rajčatový protlak a koření (majoránku, kmín, papriku) a necháme provařit.
- Pokud je ragú příliš suché, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
- Nežádoucí tuk slijeme, dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Ragú podáváme s vařenými těstovinami nebo bramborem.