30. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný masový ragú
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a kořeněné masové ragú je skvělou alternativou k klasickým omáčkám. Naučte se připravit tento lahodný pokrm plný aromatických bylinek a koření díky našemu jednoduchému receptu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a buďte připraveni na skvělou chuťovou explozi!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo libovolné kombinace)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 rajče
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 400g krájených rajčat z plechovky
  • 120ml bujónu (hovězí, vepřový nebo zeleninový)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na ní na drobno nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou mrkev, dokud nezačnou změkčovat.
  2. Přidejte mleté maso a za stálého míchání smažte dozlatova.
  3. Přidejte na kostičky nakrájené rajče, kmín, papriku, oregano a tymián. Smíchejte a osolte a opepřete podle chuti.
  4. Přilijte bujón a nechte vařit přibližně 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Pokrm podávejte s čerstvým chlebem nebo těstovinami. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *