30. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Chutné a kořeněné masové ragú je skvělou alternativou k klasickým omáčkám. Naučte se připravit tento lahodný pokrm plný aromatických bylinek a koření díky našemu jednoduchému receptu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a buďte připraveni na skvělou chuťovou explozi!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo libovolné kombinace)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 rajče
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 400g krájených rajčat z plechovky
- 120ml bujónu (hovězí, vepřový nebo zeleninový)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na ní na drobno nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou mrkev, dokud nezačnou změkčovat.
- Přidejte mleté maso a za stálého míchání smažte dozlatova.
- Přidejte na kostičky nakrájené rajče, kmín, papriku, oregano a tymián. Smíchejte a osolte a opepřete podle chuti.
- Přilijte bujón a nechte vařit přibližně 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Pokrm podávejte s čerstvým chlebem nebo těstovinami. Dobrou chuť!