5. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný kuřecí pilaf
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný kousek Orientu s receptem na kořeněný kuřecí pilaf. Tento tradiční pokrm spojuje kuřecí maso s kořením a rýží, vytvářející neodolatelné chuťové harmonie. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a nechte se unést do exotického světa koření a vůní.

Suroviny

  • 300g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 pohár rýže
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce koření na pilaf
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí prsa a smažte je dozlatova.
  3. Přidejte nakrájenou papriku a smíchejte.
  4. Poté přidejte rýži a zalijte vodou podle pokynů na obalu.
  5. Přidejte koření na pilaf, osolte a opepřete podle chuti.
  6. Nechejte rýži vařit do změknutí a dobře promíchejte.
  7. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *