28. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kořeněný kuřecí masový ragú
zdroj: Recepty 24/7

Zamilujte si chutné a bohaté kořeněné kuřecí masové ragú s hlubokou a intenzivní chutí. Vyzkoušejte tento recept plný aromatických bylinek, koření a čerstvých ingrediencí pro skvělou chuťovou explozi. Ideální pokrm na chladné večery, který si zamilují všichni milovníci dobrého jídla. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a uvařte si skvělou večeři ve vaší kuchyni.

Suroviny:

  • 600g kuřecího masa nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku utřené
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sušeného majoránky
  • 400g krájených rajčat z konzervy
  • 200ml kuřecího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmažte ho ze všech stran.
  3. Přidejte mletou papriku, kmín, majoránku, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Pak přidejte krájená rajčata z konzervy a kuřecí vývar.
  5. Nechejte ragú vařit na mírném ohni alespoň 30 minut, aby se maso zcela propeklo a omáčka zhoustla.
  6. Na závěr můžete dochutit podle potřeby solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *