30. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kořeněný kuřecí masový guláš
zdroj: Recepty 24/7

Kořeněný kuřecí masový guláš je lahodný a sýtý pokrm, který se připravuje z kvalitního kuřecího masa, čerstvé zeleniny a aromatických koření. Tento tradiční český recept je skvělou volbou pro všechny milovníky gulášů, kteří se chtějí nechat okouzlit bohatou chutí a vůní. Připravte si ho doma a užijte si skutečnou pochoutku plnou sladko-pikantní kořeněné příchuti, která Vás jistě načerpá novou energií.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (např. stehna)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 400 g loupaných rajčat z konzervy
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.
  3. V hrnci zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  4. Přidejte mleté papriky, kmín, koriandr a zázvor a promíchejte.
  5. Přidejte nakrájené kuřecí maso a podávejte ho z všech stran.
  6. Přidejte rajčata a kuřecí vývar. Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a nechte vařit asi 30 minut.
  7. Podle potřeby dosolte a opepřete.
  8. Guláš podávejte posypaný nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *