2. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodný a hodovní jídlo? Zkuste si připravit výtečný kořeněný kuřecí masále. Tento tradiční indický pokrm láká svou bohatou chutí a aromatickými kořením. Chuťové pohárky budou potěšeny kombinací jemně uvařeného kuřecího masa, směsi exotických koření a lahodné omáčky. Tento recept je také skvělým příležitostí pro pestré a lákavé zážitky při vaření. Sledujte naše jednoduché kroky a během chvilky si dopřejte tu nejlepší chuťovou explozi s kořeněným kuřecím masále.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nasekaná na drobné kousky
- 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 2 lžičky mletého kurkumy
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého skořice
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky soli
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř dle chuti
- na dochucení čerstvý koriandr
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostičky.
- Na pánvi si rozehřejte olej a zpěníte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte mleté koření (kurkumu, koriandr, papriku, kardamom, kmín, skořici, hřebíček, pepř a sůl) a promíchejte.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a smažte je dozlatova.
- Přidejte smetanu ke šlehání a nechte ještě chvíli provářet.
- Po uvaření ochutnejte omáčku solí a pepřem dle své chuti.
- Pokud chcete, můžete posypat hotové jídlo čerstvým koriandrem.