22. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Kořeněný kachní prsa s červeným zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné⁤ kořeněné ⁣kachní⁣ prsa s červeným‍ zelím! Tento‍ recept spojuje pikantní kachní‍ maso‌ s jemností ‍a sladkostí kyselého zelí. Skvělá ⁤kombinace pro namlsané gurmány. Zároveň‍ je tento pokrm bohatý na živiny ⁢a‍ bílkoviny. Sledujte krok za​ krokem návod a ‍užijte ‌si skvělou chuťovou lahůdku!

Suroviny:

  • 2 kusy kachních‌ prsou
  • 1‌ ks červeného zelí
  • 2 stroužky⁢ česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého skořice
  • sůl ‍a ⁢pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravíme marinádu. V ‌míse smícháme olivový olej, nasekaný​ česnek, kmín, skořici, sůl a pepř.
  2. Kachní prsa naklepeme do ‍rovnoměrné tloušťky a potřeme marinádou. Necháme odležet v ⁢lednici minimálně‌ 30 minut⁤ nebo nejlépe přes ⁢noc.
  3. Červené zelí⁣ nakrájíme ‍na tenké proužky, ‌cibuli⁣ nakrájíme na ⁣drobné​ kostičky.
  4. Na rozpálené pánvi ⁣osmaháme kachní prsa z⁢ obou stran‍ dozlatova. ‍Poté je odložíme na talíř ⁢a necháme odpočinout.
  5. Na stejné pánvi osmahneme cibuli ⁣a přidáme červené zelí. Podusíme do změknutí zelí a dochutíme solí ‌a pepřem.
  6. Kachní prsa nakrájíme na ‌plátky a podáváme s červeným zelím. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *