Kořeněný jehněčí ragú je lahodné jídlo plné bohatých chutí a aromatických koření. Tento tradiční recept zahrnuje kousky jehněčího masa, které jsou dobroty se zeleninou a dochuceny směsí lahodných koření. Jehněčí maso se pomalu dusí, což mu dodá mimořádně jemnou a šťavnatou konzistenci. Toto lahodné ragú je skvělé na podávání s těstovinami nebo s rýží. Připravte si toto výjimečné jídlo a okouzlete své chuťové pohárky.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 celer
- 300 ml vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
-
Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájené jehněčí maso.
-
Mezitím nakrájejte cibuli, česnek, mrkev, petržel a celer na malé kousky.
-
Vyndejte maso z pánve a na stejném oleji osmažte nakrájenou zeleninu do zlatova.
-
Přidejte maso zpět do pánve a podlijte vývarem a rajčatovým protlakem.
-
Přidejte sušený rozmarýn a tymián. Promíchejte.
-
Zakryjte poklicí a nechte dusit na mírném ohni přibližně 2 hodiny, nebo dokud se maso nerozpadá.
-
Na konci dochuťte solí a pepřem podle chuti.
-
Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.