22. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na kořeněný jehněčí pilav a okuste orientální chuťovou explozi. Jednoduchý a rychlý recept, který si zamilují všichni milovníci jehněčího masa. S jemnou kombinací koření a aromatické rýže se tento pokrm stane skvělou volbou pro každou příležitost. Nechte se unést vůní a chutí exotického východu a připravte si kořeněný jehněčí pilav ještě dnes!
Suroviny
- 400g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 paprika nakrájená na drobné kousky
- 1 hrnek dlouhozrnného rýže
- 2 hrnky vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- sůl a pepř podle chuti
- rostlinný olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek až do zlatova.
- Přidejte nakrájené jehněčí maso a opečte ho dohněda.
- Přidejte do pánve nakrájenou papriku a nechte ji lehce změknout.
- Přidejte rýži a smažte ji s ostatními surovinami asi 2 minuty.
- Přilijte vývar a promíchejte s kořením (kmín, kurkuma, skořice, sůl, pepř).
- Podusteňte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud rýže není uvařená.
- Pokud je pilav příliš suchý, přidejte trochu vody.
- Po uvaření nechte pilav odstát pár minut a pak podávejte.