4. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný jehněčí pilaf
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný jehněčí pilaf s exotickými kořeněnými dochucovadly. Tento recept přinese do vaší kuchyně vůni a chuť Orientu. Dodejte svým jídlům zcela nový rozměr s tímto lahodným pokrmem plným výrazných chutí.

Suroviny

  • 400 g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 rajče
  • 200 g dlouhozrnné rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mleté papriky
  • Soľ a pepř podle chuti
  • 600 ml vývaru

Postup

  1. Naolejovaný hrnec rozehřejeme a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek, papriku a rajče.
  2. Přidáme na kousky nakrájené jehněčí maso a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme koření – kurkumu, kmín, skořici, papriku, sůl a pepř a restujeme dalších pár minut.
  4. Přilijeme vývar a přivedeme k varu, poté přidáme promytou rýži a necháme vařit pod pokličkou do měkka.
  5. Pokud je pilaf příliš suchý, přidáme trochu vody a necháme provařit.
  6. Po uvaření podáváme hned, můžeme posypat nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *