23. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na výjimečné jídlo? Vyzkoušejte náš recept na kořeněné jehněčí na plackách! S příslibem bohaté chuti a jednoduché přípravy, si budete moci vychutnat lahodnou kombinaci jemného jehněčího masa a aromatických koření. Tento recept vás zaručeně okouzlí svou intenzivní chuťovou paletou a skvěle se hodí jako hlavní jídlo na rodinný večírek nebo oslavu. Připravte se na bezchybný zážitek plný lahodných vůní a překvapte své hosty nezapomenutelným pokrmem. Vyzkoušejte náš recept na kořeněný jehněčí na plackách ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky mletého skoříce
- ½ lžičky mletého kardamomu
- ½ lžičky mleté papriky
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky černého pepře
- čerstvý koriandr (na ozdobu)
Postup
- Nastrouhejte česnek a cibuli a nakrájejte jehněčí maso na malé kousky.
- V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte jehněčí maso a koření (kmín, koriandr, skořici, kardamom, papriku, sůl a pepř).
- Za stálého míchání smažte maso, dokud není z každé strany zlatě hnědé.
- Přidejte vodu do hrnce, přikryjte pokličkou a vařte na středním ohni asi 1,5 – 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Omáčku nechte případně probublávat, aby se zredukovala na požadovanou hustotu.
- Suroviny servírujte na plackách a ozdobte čerstvým koriandrem.