14. 2. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný jehněčí kebab na špízu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na kořeněný jehněčí kebab na špízu, který vás okouzlí svou bohatou chutí a aromatem. Jednoduché a rychlé přípravy, skvělá volba pro letní grilování nebo večeři s přáteli. Suroviny jako jehněčí maso, koření a zelenina se skvěle doplňují a vytvářejí neodolatelně pikantní pokrm. Zkuste tento recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku nasekaného
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého cimbuří
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, kmín, papriku, koriandr, cimbuří, sůl a pepř.
  2. Přidejte jehněčí maso a nechte marinovat minimálně 2 hodiny nebo přes noc v lednici.
  3. Nasadíme maso a cibuli na špíz a opékáme na grilu nebo pánvi, dokud není maso propečené a zlatavé.
  4. Podávejte s plackami, salátem nebo s omáčkou tzatziki.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *