14. 2. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na kořeněný jehněčí kebab na špízu, který vás okouzlí svou bohatou chutí a aromatem. Jednoduché a rychlé přípravy, skvělá volba pro letní grilování nebo večeři s přáteli. Suroviny jako jehněčí maso, koření a zelenina se skvěle doplňují a vytvářejí neodolatelně pikantní pokrm. Zkuste tento recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku nasekaného
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého cimbuří
- 2 lžíce olivového oleje
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, kmín, papriku, koriandr, cimbuří, sůl a pepř.
- Přidejte jehněčí maso a nechte marinovat minimálně 2 hodiny nebo přes noc v lednici.
- Nasadíme maso a cibuli na špíz a opékáme na grilu nebo pánvi, dokud není maso propečené a zlatavé.
- Podávejte s plackami, salátem nebo s omáčkou tzatziki.